FANDOM


Encik Ping
Nama Ping
Jantina Lelaki
Pekerjaan Pengerusi sekolah/Ketua kumpulan kongsi gelap
Tempat kerja Sekolah Menengah Lawak Kampus/Pasar
Saudara-mara Agira (Anak)
Kawan Agira, Gang Perompak
Musuh Polis
Penampilan Pertama Lawak Kampus #1

Encik Ping adalah bapa kepada Agira dan merupakan pengerusi Sekolah Menengah Lawak Kampus. Di luar sekolah, dia merupakan ketua kumpulan kongsi gelap yang menjual barangan cetak rompak. Dia selalu ditegur oleh Agira kerana dengan perangainya yang suka menjual barangan cetak rompak walaupun ditangkap beberapa kali oleh Agira atau polis.

Hubungannya antara Agira sebagai ayah dan anak tidak beberapa baik. Dia selalu dilihat dengan beberapa pekerjanya yang membantunya dalam bisness penjual barangan cetak rompak.

PenampilanEdit

Encik Ping mempunyai rambut berwarna perak. Dia selalu dilihat memakai sut lengkap berwarna biru. dengan tali leher hitam. 

TriviaEdit

  • Pernah sekali Encik Ping cuba untuk meluangkan masa dengan Agira dengan mendaftar di Sekolah Menengah Lawak Kampus sebagai seorang pelajar. 
  • Isterinya pernah dilihat dalam Jilid 1 tetapi mukanya tidak ditunjukkan.


GaleriEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.