FANDOM


Anthony
Anthony
Nama Anthony
Jantina Lelaki
Pekerjaan Pelajar sekolah
Sekolah Sekolah Menengah Lawak Kampus
Saudara-mara ???
Kawan Romeo (Sekarang), Mark, Xena
Musuh Romeo (Dulu)
Penampilan Pertama Lawak Kampus Rebound

Anthony adalah seorang pelajar lelaki yang kacak.

PerwatakanEdit

Dia gila cinta terhadap Xena dan akan sanggup membuat apa-apa sahaja demi untuk kebahagiaan Xena walaupun cintanya ditolak. Ramai perempuan di sekolahnya suka terhadap dia, tetapi hatinya cuma menyukai Xena sahaja. Dia sanggup membuat apa-apa sahaja sehigga sanggup membeli banyak hadiah kepada Xena. Pernah Xena menerima hadiah dari Anthony yaitu ketika Anthony menghadiahkannya biskut kurus, buang toksin dan ubat penghilang selera.

PenampilanEdit

Anthony mempunyai rambut perang dan sepasang mata berwarna biru.

Dia biasanya memakai baju seragam sekolah menengah, iaitu baju berkolar putih dengan kolar bajunya dinaikkan, berseluar hijau tua, sepasang stokin dan kasut putih. Dia pernah memakai tatu bergambar pelik di belakang badannya.

TriviaEdit

  • Romeo adalah musuh Anthony sejak dari kecil dan telah bertukar menjadi berkawan baiknya (boleh dilihat dalam Lawak Kampus Connection).
  • Anthony pernah menyamar sebagai perempuan untuk mendekati Xena dan penyamarannya tidak disedari oleh sesiapa termasuk Vanness dan Aditas.
  • Dia pernah dikaji oleh bapa Lisa dan muka Xena yang dipaparkan adalah sangat cantik dan anggun sampai membuatkan ayah Lisa terpikat. Boleh Dilihat Dalam Lawak Kampus jilid 14
  • Di sekolah, hanya dia seorang sahaja pelajar yang sering memikirkan akan Xena.
  • Anthony mempunyai sebuah tatu yang besar di tubuh belakangnya.
  • Dia pernah menyamar sebagai Vanness dan mengutuk Xena supaya Xena tidak mencintakan Vanness.
  • Anthony mempunyai bulu dada berbentuk hati untuk menunjukkan kelelakian dia kepada Xena. (dilihat pada jilid 16)
  • Dia adalah seekor raksasa. Ini boleh dibuktikan semasa dia ditikam oleh seorang peragut, dia akan menjadi rata seperti belon.
  • Ada sebab kenapa Xena benci Anthony, dalam Lawak Kampus Rebound pada babak Salah Sangka Anthony cuba berkawan dengan Xena tertapi Anthony tidak tahu hari dia cuba berkawan dengan Xena adalah 1 Haribulan April, malah Xena amgap Anthony cuba nak perkenakan dia.

GaleriEdit